Winter CabinSouth Lincoln, Vermont

Built on a remote site in South Lincoln, Vermont, the cabin is accessed by a long pedestrian bridge across the New Haven River and a footpath. Every board that went into the cabin was carried over the river and up the hill. With a footprint of just over 600 square feet, the small cabin of sustainable design makes efficient use of resources and building materials. Trees that were cleared form the site are used in the round log timber-framed porch. The exterior siding and shutters are made of local rough sawn pine. The interior of the cabin is finished in wood and features locally milled pine and hemlock. The flooring, spiral stairs and claw foot tub are salvaged.

Read about the cabin in Cabin Life magazine.

 

“Joan helped us turn our very rough plans for a rustic cabin into reality. From site planning to final details Joan was instrumental in making our dream cabin come alive. There are many difficult obstacles that come up when building in a remote setting (I did not want any “roads” near or leading to the cabin) and Joan, along with the Silver Maple team tackled each obstacle with great skill and dedication. It is not often you find someone that has such amazing attention to detail while being able to focus on the master plan, Joan has this skill. That is why we have recently asked Joan to come on board again to help us with a kitchen and bath remodel in our city home.”

Eric

 

Completed: 2010

Photography: Susan Teare

Builder: Silver Maple Construction