House in the TreesStowe, Vermont

The House in the Trees is sited on a steep slope to take advantage of views to the west. Although access is at grade, the house is up in the air among the treetops. The structure is supported on large white Cedar logs. Rough sawn cedar siding, the rusty metal roof and timber frame details throughout contribute to the rustic look.

 

“Joan was the architect for our beautiful ‘Stowe Vermont Home’.  So when our two young boys began talking about a tree house we immediately thought of her. We wanted Joan to bring to life the boys’ sketches and dreams. We also wanted to create a structure that would compliment our house and be in keeping with our landscape. My family truly enjoyed working with Joan and she was delightfully patient as my boys tried to convey all their chaotic thoughts and ideas. The design process was thorough yet fun. We took a very keen interest in every step of the process and Joan was always full of imagination and inspiration. ‘House in the Trees’ was the unique result of Joan’s vision and painstaking attention to detail. We absolutely love the addition to our property and our boys use it year-round. We look forward to working with Joan again on future projects.”

 

Leo Murray

 

Completed: 2015

Photography: Steve Bronstein