Happy Camper

I recently received the note below from a satisfied client:

Hi Wags, Joan, and Katie,

What a joy it was for us to be at the cottage this past summer with the new bunkhouse and renovated cottage!  Each day, we appreciated the expanded space and observed the special touches and thoughtful details you all incorporated in your work.  We again realized how fortunate we were to have the expertise, creativity, and vision of architect, builder, and landscaper who worked together to create such a delightful spot.

The two separate buildings worked so well and the beautiful stonework and landscaping brought them all together.  (What good exercise it was to climb those steps several times a day!)  We understand the fall has brought changing colors to many of the landscape plants.

The location has always been special to our family but now the renovated cottage and new bunkhouse will make it a comfortable and pleasant place to enjoy with family and friends for years to come.

Many thanks to you all – it was wonderful working with you.

Fondly,
Lynn & Bob

 

Frisbee Lane, Westport, NY

Frisbee Lane, Westport, NY

Frisbee Lane, Westport, NY

fine woodworking

I am pleased to work with Dan Ober of Ober Woodworking on an English pub style renovation.  Dan is building the hand carved, curved, Mahogany bar.  This is not your average basement bar.  Antique oak flooring and timbers, leaded glass windows and plaster walls complete the look.  The in-home bar will serve as a gathering place for a large family.

fine woodworking

On a recent visit to Ober Woodworking I learned about three ways to make curves in wood: coopering, laminating and band sawing.  Dan used a technique called coopering to make curved panels for the base of the bar.  He laminated 1/4″ thick layers of mahogany to create the the frames for the curved panels and used a band saw to cut the bar rail from solid mahogany stock.  The bar also includes hand carved details at the column capitals and panels.

 

 

 

Cornwall, Vermont Renovation and Addition – before and after

Below are photos of the kitchen, siting room, living room, dining room and sun room in a recently completed renovation and addition project in Cornwall, Vermont.  Details abound in this home and include a stone fireplace, extensive woodwork and built-in furniture.  New windows and french doors take advantage of abundant natural light and stunning Adirondack views.  The connected spaces contain the Owners collection of  antique furniture, rugs and Asian art acquired while living abroad. The smaller images are the before photos.